Belöning!


När jag har klarat av något mål så brukar jag belöna mig med lite färgglada blommor!
Egentligen hade jag tänkt vänta med belöning tills jag vart klar med hela terminen, men klarar man Engelska C så är man ta mig tusan värd en delbelöning tänkte jag och köpte dessa fina nejlikor!

Jag är så sjukt glad!






Ny olivolja


Idag har jag köpt en ny olivolja, Bengt Frithiofssons olivolja med citronsmak.
Otroligt god olja, jag kommer aldrig vilja byta!









Middag


Ugnsbakade grönsaker: Potatis, zucchini och gul knippelök.
Sallad: Salladsmix, sockerärtor, rödlök, gurka, tomat och grekisk dressingmix.
Som tillbehör har jag massor med oliver, 150 g fetaost och ca ½ dl soltorkade tomater.








Bara gula frukter


Testade att göra fruktsallad med bara gul frukt idag: Mango, banan, gul kiwi, passionsfrukt, carambole och vispgrädde.

Blev som vanlig helt sjukt gott.








Servering


Ja ni ska ju inte tro att jag kan äta paj bara rakt upp och ner, det lär ju krånglas till ännumer såklart!
Till så gjorde jag en helt egen maträtt! Haha, det blir alltid såhär när jag är überhungrig!




Jag serverade till:

Sallad: Romansallad, gul knipplök, tomater, persilja, sockerärtor, gurka och oliver.

Kyckling marinerad i grillolja med vitlökssmak, grillad i ugn 200 grader 30 min.

Fetaostcreme: 150 g fetaost, 1,5 dl creme fraich, havssalt, svarpeppar, två vitlöksklyftor och lite honung.

Jättegott!


Resultatet


Spenat och fetaostpaj!




Så här gjorde jag:

Botten: blanda 1,5 dl grahamsmjöl och 1,5 dl vetemjöl, 2 ägg, ca 50g smör, tillsätt vatten tills du fått en slät och fast deg, förgrädda på 200 grader ca 10 min.

Fyllning: Förväll ca 400g bladspenat (fryst går också bra), krydda med vitpeppar, spiskummin och koriander.

Smula 150 g fetaost i pajskalet och strö över spenaten, blanda 2 dl röd mjölk med 2 ägg och häll över i pajen.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30-35 min.



Jag bakar!


Stay tuned for results!









Bakfickan



Jag är egentligen inte särskilt förtjust i pizza, men undantaget heter bakfickan!
Denna lilla reataurang har tagit pizza till en ny dimension och visar vekligen vikten av att ha bra kvalité på råvarorna! Har ni inte ätit här än så gör det snarast, ni kommer aldrig vilja äta "vanlig" pizza igen.

Idag var vi där och festade loss innan prinsen åkte till iväg på äventyr igen.
Eftersom att jag redan hunnit prova lite olika pizzor så tog jag pastarullar istället och blev minst lika nöjd.












Blogglycka!



Det har börjat dyka upp lite kommentarer här i bloggen, och jag blir verkligen superlycklig varje gång!
Kul att ni som läser verkar gilla vad jag gör!

Idag fick jag förfrågan om att börja skriva recept, och det är klart som korvspad att jag kan börja med det!
Börjar från och med nu!









Knivar


Kanske bästa knivarna som finns? Jag är i alla fall supernöjd med mina Globalknivar, otroligt slitstarka och behåller skärpan i evigheter!

För att dina knivar ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att du sköter dom ordentligt.
  • Handdiska direkt efter att du använt kniven. Använd ett milt diskmedel och torka kniven helt torr med en kökshandduk, knivar ska aldrig maskindiskas.
  • Använd rätt underlag, använder du din kniv på marmor, sten, porslin eller glas kommer du att förstöra din kniv.

  • Förvara knivarna i ett bra knivställ eller på magnetlist, låt dem inte ligga löst i en låda.

  • Rätt kniv till rätt ändamål, försök aldrig bryta, bända och hugga i t.ex. frysk kött eller ben om den inte är avsedd för det.






Frukost


Suprise! Fruktsallaad idag igen.
Banan, jordgubbar, blåbär, gul kiwi, grädde, psylliumfrön och krossade linfrön.







ÄGG


Ägg, ägg, ägg, jag äter upp ett 30 pack på ungefär 10 dagar... själv..
Tillagningsmöjligheterna kan tyckas oändliga, här är ett bra tips som jag brukar göra
när jag vill göra en lite mer rejäl måltid med ägg.
Äggröra med 4-5 ägg, "måltidssallad" sallad och valfria tillbehör,
denna gången blev det mycket oliver och fetaost.

Med måltidssallad menar jag att man kanske tillsätter någon form av bönor,
linser eller dylikt i sin vanliga sallad med anledning att få i sig lite mer energi.
Jag gör alltså skillnad på "matsallad" och tillbehörssallad, det ska inte vara näringsfattig bukfylla.
Tillbehörssallad innehåller ju såklar näringsämnen osv som är en bra bonus, men jag ser det mest som ett medel att förhöjja och komplettera en måltid.





Här har jag blandat 3 ägg med ca två matskedar smör och ½ dl grädde.
Salladen innehåller bladspenat, ruccola, mache, böngroddar och färsk gul knipplök.
Och som ni ser så har jag också rikligt med fetaost och röda oliver med kärnor som tillbehör.
Som extra kryddning så har jag örtagård dessingmix som jag blandat med citronolja.




Jag lever!



Jag lever, men det är två kritiska veckor kvar i skolan som jag måste klara av!
Denna vecka hör deffinitivt till topp tre jobbigaste pluggveckorna i mitt liv, men det har lönat sig också.
Nu är det bara att tänka positivt och fokusera på målet, snart är jag klar!







Jag får aldrig nog


Nu såhär mitt i pluggstressen så tappar jag lätt matlusten, då är fruktsallad min räddning!
Det kan jag äta hur mycket som helst av, idag blev det med banan, gul kiwi, grön kiwi, jordgubbar, blåbär och passionsfrukt toppat med grädde och psylliumfrön.






Ledsen hund


Världens minsta lilla violin spelar för mina hundar varje gång jag äter någonting, allt som inte är hundmat vill dom ha. Tappar man någonting från diskbänken är det borta innan det ens nuddat golvet här hemma.





En sorgsen liten pudel som aaaaaldrig får äta någon god mat.... heheh



Ledsen hund


Världens minsta lilla violin spelar för mina hundar varje gång jag äter någonting, allt som inte är hundmat vill dom ha. Tappar man någonting från diskbänken är det borta innan det ens nuddat marken här hemma.





En sorgsen liten pudel som aaaaaldrig får äta någon god mat.... heheh

RSS 2.0