Det blir vad man gör det till



Idag har jag varit förkyld i 4 dagar och förväntade mig att jag skulle vakna upp och känna förbättring, men icke, nu har jag även ont i halsen! Spontant blev jag riktigt sur och började tjura över att det inte blir någon träning idag, men efter en stund tog jag mig samman och tänkte att det är ju bara jag som hindrar mig själv från att göra något vettigt idag. Så nu har jag läst artiklar och kollat videos om löpteknik hela förmiddagen och i eftermiddag ska jag läsa lite inför jägarexamen,så det blev en rätt så bra dag ändå!







Groddar



Jag gör ett försök att göra egna mungbönsgroddar, det är dag två och än så länge går det bra!
Om ca två-tre dagar ska dom vara färdiga att ätas!






Förkyld igen!


Är åter igen förkyld, så idag har vi bara haft en slö dag på soffan.
Dagar som denna är man glad att hundarna ställer mindre aktivitetskrav än en koala.








Jag har bakat!



Min kille har slitit hela dagen med massa trökgöra, så jag belönade honom med att baka rulltårta!









Dagens Middag


Dagens middag: Sallad med salladsmix, rödlök, tomat, sockerärtor, kikärtor, konserverad tonfisk i vatten och keso, allt detta är marinerar i italiensk dressingmix.






Jag är tillbaka!




För två veckor sedan blev jag äntligen helt klar med skolan, snacka om ljuvlig känsla!
I samma veva gick vårat internetabonemang ut och jag bestämde mig för att ta en internetpaus, och det har faktiskt varit otroligt skönt att inte ha internet! Men tillslut så blir det faktiskt riktigt osmidig att leva ett internetlöst liv så nu har vi återinfört internet i vårat hem. Hur som helst, detta är i alla fall anledningen till den urusla uppdateringen.

Men nu är jag tillbaka, utvilad med nya krafter peppad att sprida inspiration igen!








Morgonsmoothie



10:30 ska jag träna med Elin i hemlingby, sin vana trogen blir det säkert nya dimensioner av mjölksyra och blodsmak i munnen innan det är klart, precis som jag vill ha det!

Så nära inpå morgonträning brukar jag inte äta så mycket, det räcker med en smoothie.

Idag innehåller den en hel banan, en skopa proteinpulver med jordgubbssmak, ca två dl mjölk, en dl frysta hallon, en dl bärmix (Gojibär, Havtorn, blåbär, björnbär, tranbär och röda vinbär.
Denna blandning räcker till två glas, jag dricker ett glas före träningen och ett glas direkt efter så man slipper hungra ihjäl tills man fått i sig riktig mat.







Belöning!


När jag har klarat av något mål så brukar jag belöna mig med lite färgglada blommor!
Egentligen hade jag tänkt vänta med belöning tills jag vart klar med hela terminen, men klarar man Engelska C så är man ta mig tusan värd en delbelöning tänkte jag och köpte dessa fina nejlikor!

Jag är så sjukt glad!






Ny olivolja


Idag har jag köpt en ny olivolja, Bengt Frithiofssons olivolja med citronsmak.
Otroligt god olja, jag kommer aldrig vilja byta!









Middag


Ugnsbakade grönsaker: Potatis, zucchini och gul knippelök.
Sallad: Salladsmix, sockerärtor, rödlök, gurka, tomat och grekisk dressingmix.
Som tillbehör har jag massor med oliver, 150 g fetaost och ca ½ dl soltorkade tomater.








Bara gula frukter


Testade att göra fruktsallad med bara gul frukt idag: Mango, banan, gul kiwi, passionsfrukt, carambole och vispgrädde.

Blev som vanlig helt sjukt gott.








Servering


Ja ni ska ju inte tro att jag kan äta paj bara rakt upp och ner, det lär ju krånglas till ännumer såklart!
Till så gjorde jag en helt egen maträtt! Haha, det blir alltid såhär när jag är überhungrig!




Jag serverade till:

Sallad: Romansallad, gul knipplök, tomater, persilja, sockerärtor, gurka och oliver.

Kyckling marinerad i grillolja med vitlökssmak, grillad i ugn 200 grader 30 min.

Fetaostcreme: 150 g fetaost, 1,5 dl creme fraich, havssalt, svarpeppar, två vitlöksklyftor och lite honung.

Jättegott!


Resultatet


Spenat och fetaostpaj!




Så här gjorde jag:

Botten: blanda 1,5 dl grahamsmjöl och 1,5 dl vetemjöl, 2 ägg, ca 50g smör, tillsätt vatten tills du fått en slät och fast deg, förgrädda på 200 grader ca 10 min.

Fyllning: Förväll ca 400g bladspenat (fryst går också bra), krydda med vitpeppar, spiskummin och koriander.

Smula 150 g fetaost i pajskalet och strö över spenaten, blanda 2 dl röd mjölk med 2 ägg och häll över i pajen.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30-35 min.



Jag bakar!


Stay tuned for results!









Bakfickan



Jag är egentligen inte särskilt förtjust i pizza, men undantaget heter bakfickan!
Denna lilla reataurang har tagit pizza till en ny dimension och visar vekligen vikten av att ha bra kvalité på råvarorna! Har ni inte ätit här än så gör det snarast, ni kommer aldrig vilja äta "vanlig" pizza igen.

Idag var vi där och festade loss innan prinsen åkte till iväg på äventyr igen.
Eftersom att jag redan hunnit prova lite olika pizzor så tog jag pastarullar istället och blev minst lika nöjd.












Om

Min profilbild

Emelie

Hej! Emelie heter jag och här får du ta del av min dagbok. Jag är optimist, hobbymotionär och hundälskare som tar livet som det kommer.

RSS 2.0