Frukost


Fruktsallad med vispgrädde, så sjukt gott!
Honungsmelon, vattenmelon, passionsfrukt, kiwi, vindruvor och physalis.







Fiiint!


Nytt förkläde från hm!







Top 3 mellanmål


Som ni kanske förstår så äter jag såklart mer än det jag lägger upp här i bloggen, hela dagarna i ända går jag runt och gnager på någonting och för mig är det viktigt att det är både lättillgängligt och lättätet.
Mina tre favriter just nu är:



"Naturella" nötter, favoriter just nu är:
Mandel, valnötter, hasselnötter och casherwnötter.






Färsk frukt, favoriter just nu:
Physalis, passionsfrukt, vattenmelon och vindruvor.





Ägg i alla former men framförallt äggröra,
hårdkokta ägg är toppen att ha med sig.




Det kommer


Inläggen kommer lite sporadiskt nu eftersom att jag har väldigt mycket att göra i skolan. Men lugn bara lugn, jag tar bilder på all mat jag lagar hemma, så tids nog kommer det lite inlägg.








Sen lunch


Idag gjorde jag blomkålsmos med ugnsbakad lax och böngroddssallad med citronolja och citrontimjan.
Detta blev så gott att jag nästan inte visste vart jag skulle göra av mig själv, jag har totalt underskattat blomkål!





Frukost


Idag gjorde jag äggröra, eftersom att jag blir mätt väldigt fort så  provade att ha i mer smör än vanligt och en skvätt grädde för att få i mig lite extra energi. Win win situation, lite godare och mycket bättre för min späda lilla kropp.
Som vanlig gjorde jag också fruktsallad, idag med vattenmelon, gröna vindruvor, gul kiwi, passionsfrukt och ca 1½ dl keso.







Frukost


Äggröra och fruktsallad, Honungsmelon, vattenmelon och passionsfrukt.






Den perfekta salladen


Till nästan varje måltid äter jag någon form av sallad, detta brukar jag alltid ha som vanliga standardingredienser:
Någon form av färfig sallasdmix, eller så blandar jag själv oftast med bladspenat, bladsallad, kruksallad, röd mangold, romansallad och/eller machesallad som är mina favoriter. Övriga ingredienser är alltid sockerärtor eller suggarsnaps, tomat (varierade sorter) och rödlök.

Vanligt är också att jag använder korr dressingmix, villken sort jag använder beror på vad som passar bäst, men oftast blir det fransk, italiensk eller örtagård. Det är också viktigt att man använder en god olivolja, gärna kallpressad, just nu tycker jag mest om zetas olivolja med citronsmak.

En annan viktig faktor för en perfekt sallad är hur man hackar ingredienserna, det beror lite på vad salladen ska serveras till och vilka smaker man vill framhäva eller villken konsistens och tuggmotstånd man vill ha.
Med få undantag så vill jag ha stora salladsblad i min sallad, mindre sorter t.ex. bladspenat och röd mangold lägger jag i hela, roman, blad-och kruksallad river jag oftast av i tre-fyra bitar per blad. Mindre tomatsorter typ körsbärstomater delas i halvor, "vanliga" tomater hackas oftast fint eller i tunna kvarts eller halv-skivor. Rödlök är nästan uteslutande finhackad, men lite tjockare kvartsskivor är också en bra "universalstorlek". Sockerärtor och suggarsnaps delas i fyra delar.

Nu kanske ni tycker jag är tramsig och tänker att det är väll bara att hacka och blanda!
MEN jag tycker i alla fall att man kan få oerhört olika resultat med samma ingredienser bara genom att hacka på olika sätt, det kan bli så himla mycket godare!









Sen middag


Idag blev det lax, med hollandaisesås, nyskuren sallad med pressad lime och en blandning med black eyed peas och citrontimjankokta svarta belugalinser med citronolja och örter.
Idag var första gången jag provade belugalinserna och dom var riktigt goda! Lite dyra men väl värd priset om man vill ha något lite extra gott.






Groseryshopping


Ja så här kan det se ut i en helt vanlig matpåse eller tre. Jag handlar ofta på olika affärer då jag sällan upplever att allt jag vill ha av rätt kvalité finns i en och samma butik.

Dagens matkasse innehåller: Röd mjölk, Ägg, Lax, Räkor, Kidneybönor, Svarta belugalinser, Black eyed peas (konserverade), Svarta bönor, Hela "naturella" mandlar, Haricots verts (frysta), Sockerärtor, Blomkål, Broccoli, zucchini, Bladspenat, Salladsmix, Rödlök, Kvisttomater, Lime, Citron, Vattenmelon, Honungsmelon, Röda vindruvor, Passionsfrukt, Grön kiwi och Physalis.














Rosepepparkyckling


Kyckling med rosépepparsås, fullkornsris och lite grönskaer.






Inte bara jag



Det är inte bara jag som är trött idag, Didi ser också ut att ha det tufft trotts att klockan snart är ett.









Knark


Vissa dagar blir till och med jag tvungen att dricka kaffe, men bara i absoluta nödfall.
Kaffe är fan som knark och idag blir fan min sista kopp kaffe någonsin!








R.I.P


Ja nu har grisen gjort sist, riktigt rolig hundleksak men urusel kvalité. Under alla de 9 år med toypudel så har som aldrig lyckars gnaga eller slita sönder en enda leksak. Men och andra sidan så kanske det är ett bra betyg, dom har då aldrig haft så roligt som med just grisen.







Resultatet


Spenat och blomkålssoppa, med räkor och citronoljesallad!
Nu tänker kanske ni att jag är tokig som har sallad i soppan, men det är faktiskt jättegott!





Fint

Riktigt inspirerande!







Jag lagar mat


Resultatet kommer ikväll.






Mellanmål


Den stora koppen får jobba hårt, mellanmål blev vindruvor, äpple, valnötter och krossade linfrön som jag blandade ihop med turkisk yoghurt och flytande honung.





Frukost


Idag blev det äggröra (3ägg) med franska örter och fruktsallad med vattenmelon, kiwi och passionsfrukt.
Älskar att äta ur min gigantiska fina kopp jag fick av Carro i födelsedagspresent!









Before exams...



Jag är typ i steg två nu..hjärnblödningen kommer när som helst...






Böcker


Jag har länge velat ha dessa böcker och äntligen är dom påväg!
Just nu så använder jag ingen annan strategi än lite sunt förnuft och magkänsla när jag väljer vad jag ska äta, riktig mat från "scratch", frukost, mellanmål, lunch, middag, kvällsmål försöker jag hålla. Har inga förbud utan äter vad jag vill och egentligen så är jag inte särskilt insatt i det här med mat och prestation.
Men nu känner jag att jag vill ha lite inspiration, mina kunskaper som jag har nu tar mig inte längre än såhär och jag behöver utvecklas. Jag vill ha kunskapen själv så att jag förstår vad jag behöver äta för att kunna prestera bättre i min träning, det är inte frågan om att gå ner i vikt eller bli smal, jag vill bli snabbare och starkare!









Lunch


Kycklingfile, med quinoa och kikätssallad och skummig dragonäppelsås!



Ett kärt minne


Ett av mina bästa minnen som barn är dessa små gubbar som jag fick av min storasyster när jag var liten, jag kom att tänka på dem nu när jag gjorde min läxa jag fick av Elin i måndags som handlar om drömmar, mål och självkänsla.

"De här små gubbarna hjälper dig att lösa problem. Viska ett problem till varje gubbe och lägg dem sedan under kudden innan du ska sova. (Om du bara har ett problem kan resten av gubbarna sova i asken.) När du vaknar ska du se att problemen är som bortblåsta!"

Dessa sju små gubbar har fått höra nästan alla mina bekymmer som barn, och oftast så kändes allt som var jobbigt lite lättare när jag vaknade på morgonen! Det besparade mig många timmars grubblande och magont, jag lärde mig dessutom att släppa taget om problem som jag inte kan göra något åt. (Fast på den tiden var man ju övertygad om att högre makter i en liten metallask tog itu med saker och ting.) ;)

Tankens kraft har större betydelse än vad man tror, tänk positivt och tro på dig själv!







Gudagott!


Idag tog jag mig iväg till plantagen för att köpa en stor, fluffig, färgglad hortensia nu när det är vår och allt, men oj så besviken jag blev, det enda som fanns var några halvvissna glesa stackare. Så jag börjar masa mig tillbaka till utgången när jag plötsligt känner en fantastisk doft! Kryddor 3 för 100! Stora fina fluffiga kryddväxter i rejäla krukor billigt! Hortensia släng dig i väggen, för mig är den ultimata lyxen att ha färska kryddor i kruka! Dom är vackra, luktar gott och det bästa av allt är ju att man kan äta dem, mat blir ju som allra godast med färska kryddor!

 

Salvia

 

Oregano

 

Marockansk Mynta

 

Citrontimjan

 


Mat igen



Idag efter träningen gjorde jag kycklingsallad på resterna från igår. Kall kryddig kycklig är superbra att ha i kylen, bara att koka pasta, matvete eller vad man nu än föredrar, och hacka lite grönsaker så har man en supergod måltid på några minuter!
Idag hade jag i kikärtor och kokade quinoa i buljong till salladen, mycket oliver och avacado.
Sjukt gott!






Brevet till mig själv



Idag fick jag en fin läxa av Elin som jag ska göra till nästa gång.
Jag ska skriva ett brev till mig själv som jag ska ha bara för mig själv, ingen annan ska läsa.
Man ska i brevet besvara en rad frågor om hur man ser på sig själv och sina mål. Syftet är att bli medveten om sina mål och förväntningar och förbättra sin självbild. Jag ska sedan spara brevet och läsa det igen först om ett halvår för att se om jag utvecklats, vad som varit bra och vad jag kan göra ännu bättre.

Känslig som jag är så väcker det sån inspiration i mig att jag nästan blir rörd, detta borde alla göra!
Ta vara på ditt liv och dina drömmar, man vet aldrig när det är försent!





Comfort food


Jag känner mig lite ensam och uttråkad, så jag gjorde lite exta god kvällsmat!
Räkröra på toast, bland det absolut godaste jag vet!







Alla ingredienser.


Middag


Idag blev det kyckling, med ungnsrostad potatis, zucchini, och små gullökar kryddat med peppar och timjan. Till detta gjorde jag tzatziki.
Som vanligt så serverar jag med en kall nyskuren sallad. När maten är väldigt kryddig brukar jag låta bli att krydda salladen.





SHOPPING!


En av mina absoluta favoritsysslor är att shoppa, inte bara kläder och prylar utan framförallt mat! I timmar kan jag underhålla mig med att gå runt och pilla på förpackningar och leta efter nya spännande varor. Idag köpte jag hem dessa två burkar, jag har funderar länge över hur dessa smakar så det ska bli kul att prova. Återkommer med en liten recension så fort jag får läge att göra något med dem!






"Frukost"


Fick ett akut kräm och mjölk-craving idag, egentligen så tycker jag att det är mer som godis än mat och jag brukar ju alltid försöka få i mig "vettig" mat innan jag stoppar i mig sånt här, men idag visste suget inga gränser och jag proppade i mig säkert en halvliter kräm istället för frukost. Nu är jag i alla fall nöjd och glad!






Muffins!


Citronmuffins med hallonfrosting!
Ärligt talat så är det långt ifrån det godaste jag gjort, lyckas aldrig riktig med muffins men dom blev ju fina i alla fall.






Jag bakar!


Stay tuned for results!







Jag vill bli frisk


Mellanmål inna läggdags: Fruktsallad med vindruvor, persika, jordgubbar och passionsfrukt. Äggröra (3ägg) och örtsalt. Jättemycket vatten.






Good news and bad news


Jag klev upp tidigt och provade på milen i hemlingby, inte särskilt bra tid eller så men A for effort ialla fall!
En timme efter passet blir jag dunderförkyld, bibliska floder med snor, ont i halsen och riktigt dålig ork och allmäntillståndet är i botten. Nu när jag kollar resultatet på puslklockan så ser jag också att pulsen varit avsevärt mycket högre än vanligt, nu vet jag i alla fall till nästa gång när det är dags att avbryta.







Black eyed peas


Spenat och fetaostpaj med grahamsbotten.
Sallad med black eyed peas, rödlök och tomat i citronoljedressing.






Dagen D


Idag är det flyttdag!
Frukost: Äggröra, paprika, kiwi, havregrynsgröt hallonjuice och citronvatten.






Love



Ibland kan så enkla saker göra en så lycklig och få en att känna ett sånt starkt band till en annan person. Att visa förståelse, våga vara öppen och ha en tydlig, rak och ärlig kommunikation med varandra är så viktigt. Det ger mig så himla bra självkänsla, jag känner mig så trygg och lycklig!

Jag vet, jättecorny men nu är jag bara så himla glad!
Jag vill bara skrika rakt ut att jag älskar livet och jag älskar min kille!






Fixardag


Idag har jag en miljon saker som ska fixas, städa, klippa brorsan, plugga, packa...
Har på mig min nya fina Daniel Wellington klocka jag fick i födelsedagspresent av prinsen, så jag håller koll på tiden. ;)






In case of emergency


Skulle det bli kärnvapenkrig eller zombie invation så klara vi oss nog tills bättre tider, jag är en första klassens superhamster och så fort det finns en liten gapande plats i kylskåpet eller skafferiet så ska den fyllas.











Morgonsol








RSS 2.0